Figi suszone
Figi suszone sprawdzą się do wypieku ciast, ciasteczek oraz jako dodatek do deserów, owsianki lub kaszy – z powodzeniem zastąpią cukier. Można z nich przygotować domowe batony lub trufle. Dobrze sprawdzą się w połączeniu z kakao lub karobem oraz zmiksowanymi orzechami lub wiórkami kokosowymi.
Składniki
Figa suszona
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Figi suszone są naturalnym źródłem:
> Wapnia – pomaga w utrzymania zdrowych kości i zębów.
> Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
> Potasu – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1316 kJ / 311 kcal |
658 kJ / 156 kcal |
8 % |
Tłuszcz – w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,2 g 0,24 g |
0,6 g 0,12 g |
1 % 1 % |
Węglowodany – w tym cukry |
65,1 g 65,1 g |
32,6 g 32,6 g |
13 % 36 % |
Błonnik |
12,9 g |
6,5 g |
– |
Białko |
3,6 g |
1,8 g |
4 % |
Sól** |
0,11 g |
0,06 g |
1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 100 g |
Wapń |
203 mg |
102 mg |
25 % |
Magnez |
78 mg |
39 mg |
21 % |
Potas |
938 mg |
469 mg |
47 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.