KOZIERADKA MIELONA
Kozieradka – zwana też fenegryką, greckim sianem, koziorożnikiem i bożą trawką – to roślina strączkowa o bardzo ciekawych walorach smakowych i prozdrowotnych. Starożytni Egipcjanie stosowali ją jako afrodyzjak, a także naturalny lek i kosmetyk. W postaci zmielonej najlepiej sprawdza się jako składnik codziennej pielęgnacji.
Pokarm dla ciała
Kozieradka zawdzięcza swój dobroczynny wpływ na organizm wysokiej zawartości witamin, minerałów, tłuszczów, białka, saponinów i flawonoidów. Jej popularność wzrasta nie tylko wśród łasuchów i zwolenników zdrowej diety, ale także w gronie osób dbających o urodę. Mielona kozieradka przyczynia się do poprawy kondycji skóry i włosów, stanowiąc bazę domowych masek, mgiełek i wcierek.
Przechowywanie
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki
Zmielone ziarna kozieradki
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 10 g |
%RWS* w 10 g |
Wartość energetyczna |
1352 kJ / 323 kcal |
135,2 kJ / 32,3 kcal |
2 % |
Tłuszcz -w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
6,4 g 1,5 g |
0,64 g 0,15 g |
< 1 % < 1 % |
Węglowodany – w tym cukry |
58,4 g 0 g |
5,84 g 0 g |
2 % 0 % |
Błonnik |
24,6 g |
2,46 g |
– |
Białko |
23 g |
2,3 g |
5 % |
Sól** |
0,16 g |
0,016 g |
< 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.