Mąka z tapioki
Tapioka to rodzaj kaszy wytwarzanej ze skrobi (mączki), która jest pozyskiwana z bulw manioku. Jest lekkostrawna i pożywna, nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczna.
Sposób przygotowania
Tapiokę wypłukać, namoczyć najlepiej w mleku ok. 20 minut. Następnie ugotować w tym samym płynie do miękkości na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając.
Zastosowanie
Zagęstnik do zup i sosów, składnik deserów, budyniów, puddingów, naleśników.
Składniki
Skrobia z bulwy manioku
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1524 kJ / 364 kcal |
762 kJ / 182 kcal |
9 % |
Tłuszcz – w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,1 g 0 g |
0,05 g 0 g |
< 1 % 0 % |
Węglowodany – w tym cukry |
91 g 0 g |
45,5 g 0 g |
18 % 0 % |
Błonnik |
0 g |
0 g |
– |
Białko |
0,1 g |
0,05 g |
< 1 % |
Sól** |
0,1 g |
0,05 g |
< 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.