Morele suszone jasne
Morele suszone sprawdzą się jako dodatek do kompotów lub ciast, ale będą też świetnym dopełnieniem porannej owsianki. Morele mogą być również ciekawym dodatkiem do mięs lub sałatek.
Składniki
Morele suszona, dwutlenek siarki
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Morele suszone są naturalnym źródłem:
Witaminy C – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Potasu – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1271 kJ / 301 kcal |
636 kJ / 150 kcal |
8 % |
Tłuszcz – w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,2 g 0,06 g |
0,6 g 0,03 g |
1 % < 1 % |
Węglowodany – w tym cukry |
61,9 g 61,3 g |
31 g 30,7 g |
12 % 34 % |
Błonnik |
10,3 g |
5,2 g |
– |
Białko |
5,4 g |
2,7 g |
5 % |
Sól** |
0,01 g |
< 0,01 g |
< 1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 100 g |
Potas |
1666 mg |
833 mg |
83 % |
Żelazo |
3,6 mg |
1,8 mg |
26 % |
Witamina C |
31,7 mg |
15,9 mg |
40 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.