Sól himalajska różowa kamienna drobna – spożywcza
Sól to podstawowy produkt stosowany w kuchni, doprawiamy nią przyprawy, ale jest jeszcze wiele innych jej zastosowań dzięki, którym nasze gotowanie będzie o wiele szybsze, prostsze i smaczniejsze.
Oto co może zdziałać szczypta soli:
– dodana do jajek podczas gotowania zapobiega pękaniu skorupek;
– dodana do mleka przedłuża jego świeżość;
– mielona kawa będzie bardziej aromatyczna po dodaniu odrobiny soli;
– dodana do piany z białek przyspiesza jej ubijanie;
– dodana do kompotu z jabłek, przyspiesza ich gotowanie i podnosi walory smakowe;
– podnosi walory smakowe owoców cytrusowych;
– dodana do kompotu z rabarbaru odkwasza jego smak, przez co można dodać mniej cukru;
– podkreśla smak czekolady w tortach i ciastach;
– wysypana na patelnię teflonową i podgrzana pozwala smażyć mięso i jajka bez dodatku tłuszczu.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.