Wiórki kokosowe
Wiórki kokosowe otrzymuje się z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego. Mają delikatny, kokosowy aromat, są lekkie i chrupiące. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do deserów, słodkich przekąsek, zbożowych ciasteczek i ciast, naleśników, placków czy gofrów. Z wiórkami kokosowymi świetnie smakują koktajle mleczne i owocowe, jogurty oraz lody. Można ich też używać jako ozdoby do deserów czy tortów. Wiórki kokosowe są również nieodłączny dodatek wielu egzotycznych dań kuchni orientalnej.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wiórki kokosowe są naturalnym źródłem:
> Magnezu – przyczynia się do zmniejszania uczucia zmęczenia i znużenia.
> Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
> Potasu – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
2720 kJ / 661 kcal |
1360 kJ / 331 kcal |
17 % |
Tłuszcz – w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
63,2 g 53,25 g |
31,6 g 26,6 g |
45 % 133 % |
Węglowodany – w tym cukry |
5,9 g 5,9 g |
3 g 3 g |
1 % 3 % |
Błonnik |
21,1 g |
10,6 g |
– |
Białko |
6,6 g |
3,3 g |
7 % |
Sól** |
0,07 g |
0,04 g |
1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 100 g |
Magnez |
90 mg |
45 mg |
24 % |
Żelazo |
3,6 mg |
1,8 mg |
26 % |
Potas |
660 mg |
330 mg |
33 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.