BIO cukier kokosowy
BIO cukier kokosowy ma delikatnie słodki smak, zbliżony do słodkości brązowego cukru, z subtelnym karmelowym posmakiem. Cukier kokosowy składa się w ¾ z sacharozy a resztę stanowią glukoza i fruktoza. Indeks glikemiczny cukru kokosowego jest stosunkowo niski i wynosi 35, więc nie powoduje skoków poziomu cukru i stężenia insuliny we krwi. Ponadto charakteryzuje się wysoką zawartością żelaza.
Sposób użycia: Stosować jak cukier brązowy, jako zamiennik cukru do słodzenia kawy, herbaty, oraz innych ciepłych i zimnych napojów, koktajli, deserów, do pieczenia i gotowania oraz jako ozdobna posypka do dań.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna | 1619 kJ / 387 kcal |
Tłuszcz, w tym:
– kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g
0,1 g |
Węglowodany:
– w tym cukry |
96 g
90 g |
Błonnik | 1 g |
Białko | 0,6g |
Sól | 0,27g |
Żelazo | 72 mg (514%*) |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) /
Składniki: 100% BIO cukier kokosowy
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.